Kuchnia

KEBAB

Kebab
pita
mięso
kapusta czerwona'
kapusta pekińska
kapusta biała
ogórek
pomidor
sos czosnkowy
sos chili
sól
pieprz
papryka
Włóż pite do pieca i podgrzewaj ją, aż będzie ciepła. Po upływie kilku minut ostrożnie wyjmij ją z pieca.
2
Ciepłą pite przetnij za pomocą ostrego noża, tworząc w niej kieszeń.
3
Do tak przygotowanej pity włóż mięso. W restauracjach dodaje się specjalnie przygotowane mięso do kebabu – baraninę na dużym rożnie, które ścina się warstwami na szufelkę za pomocą ostrego noża. Przygotowując kebab w domu, możesz użyć mięsa mielonego, podsmażonego na patelni z dodatkiem cebuli i czosnku, smażonego boczku czy szynki jak również podsmażonych kawałków kurczaka.
4
Teraz czas na dodatki. Według uznania może to być kapusta biała, kapusta czerwona, pomidor, kukurydza oraz cebula i świeży ogórek. Kapustę potnij w cienkie paski, ogórek i pomidor w plasterki.
5
Na koniec dodaj sos. Najlepszy do kebabu jest sos czosnkowy i odrobina sosu chili – jeśli lubisz ostre dania.
6
Całość dopraw do smaku używając soli, pieprzu i papryki. Smacznego.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation