Kuchnia

Bezpszenne

Przepis: Szpinakowe kluseczki z ricotty - Proste i Smaczne Przepisy

Składniki

szpinak - 100 g
ricotta - 200 g
mąka pszenna - 6 łyżek
parmezan - 3 łyżki, świeżo tarty
jajko - 1 szt
oliwa - 2 łyżki
czosnek - 1 ząbek
sól, pieprz - do smaku

Sposób przygotowania

Czosnek drobno posiekaj, lekko przesmaż go na oliwie, dodaj listki świeżego szpinaku. Smaż, aż listki staną się miękkie, a płyn ze szpinaku odparuje. Ostudź.

W misce połącz ricottę, jajko, mąkę, parmezan oraz szpinak. Dopraw solą i pieprzem.

W garnku zagotuj osoloną wodę, nakładaj łyżką porcje ciasta. Gotuj ok. 2 minut od wypłynięcia na powierzchnię wod
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation