Kuchnia

Różne słodkości

Pankejki nektarynkowe

Składniki na 2 osoby:

1 nektarynka
4 łyżki otrębów owsianych
4 łyżki mąki owsianej
1 jajko
5 łyżek twarogu chudego
1/3 szklanki mleka 0%
2 czubate łyżki mąki kukurydzianej
2 łyżki mąki pełnoziarnistej
1 łyżka brązowego cukru
Nektarynkę pokroić jak najdrobniej lub (jeśli jest dostatecznie twarda) zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Jajko rozbełtać z mlekiem i twarogiem. W osobnej misce wymieszać wszystkie suche składniki (mąka owsiana to po prostu zmielone płatki owsiane) i dodać do mokrych, dodać nektarynki. Dobrze rozgrzać teflonową patelnię i smażyć bez tłuszczu z 2 stron na złoty kolor.

Smacznego!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation