Kuchnia

Przepisy na ciasta i nie tylko

Ciastka z gruszką i imbirem | Palce Lizać

składniki:

250 g mąki pszennej
2 łyżeczki proszku do pieczenia
150 g drobnego cukru
75 g jasnego brązowego cukru
1 łyżeczka imbiru
140 ml kwaśnej śmietany
125 ml oleju
1 łyżka miodu
2 jajka
300 g gruszek

W jednym naczyniu wymieszać składniki suche: mąkę, proszek do pieczenia, cukier biały i brązowy, imbir.
2. W drugim naczyniu wymieszać składniki mokre: olej, roztrzepane jajka, śmietanę, miód.

3. Połączyć ze składnikami suchymi, krótko wymieszać, tylko do połączenia składników.

4. Dodać pokrojone gruszki i wymieszać.

5. Przełożyć ciasto do okrągłych foremek.

6. Piec w temperaturze 200ºC przez 20 minut.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation