Kuchnia

Gotowanie

Czekoladowy pudding chia z musem malinowym
SKŁADNIKI NA PUDDING CHIA:

ILOŚĆ: 1 duży pucharek lub dwa mniejsze słoiczki

3/4 szklanki mleka (kokosowego, sojowego, migdałowego)
2 łyżeczki miodu (1/2 łyżeczki stewii)
1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
4 łyżki nasion chia
1 łyżka kakao, czubata
SKŁADNIKI NA MUS MALINOWY:

ok. 100 g malin, świeżych lub mrożonych
1 łyżeczka mleka kokosowego lub kremówki 30%
* 1 szklanka o pojemności 250 ml

Wszystkie składniki mieszamy ze sobą i odstawiamy do lodówki na około 6 godzin lub całą noc. Delikatnie mieszamy i przekładamy do niedużych słoiczków lub pucharków. Maliny rozcieramy widelcem i łączymy z mlekiem lub kremówką. Wykładamy na wierzch puddingu i dekorujemy świeżymi owocami (można podawać z wiórkami gorzkiej czekolady).
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation