Kuchnia

Rewolucja na talerzu - przepisy

MIELONE Z WOŁOWINY Z FETĄ:

na kotlety:
200g mielonego chudego mięsa wołowego ( udziec lub ligawa)
2 ząbki czosnku
garść szałwii
1 jajko
200 g fety
sól, pieprz

na sałatkę:
200g szpinaku
2 suszone morele
4 orzechy włoskie
4 pomidorki cherry
1 łyżeczka oliwy
ocet balsamiczny
sól, pieprz

Posiekać szałwię i czosnek. Fetę pokroić w kostkę. Przyprawić mięso ziołami, solą i pierzem, dodać jako i dokładnie wyrobić. Formować małe okrągłe kotleciki i nadziewając je kostkami fety. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na ok. 15 minut (długość pieczenia dostosuwujemy do wielkości kotlecików)
Morele przekroić na połówki, wrzucić na skropioną oliwą patelnie, dodać liście szpinaku, przekrojone na pół pomidorki cherry i pokruszone orzechy. Poddusić krótką chwilę, dodać ocet balsamiczny, sól i pieprz.

tradycyjne danie liczy 570 kcal, nasza wersja 370 kcal
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation