Kuchnia

Przepisy

Składniki:
500 g dyni
kawałek świeżego imbiru
1 l bulionu
2 ziemniaki
1 marchewka
szczypta kurkumy
2 łyżki kwaśnej śmietany
masło
sól
pieprz
Sposób przygotowania
Obraną dynię pokroić na mniejsze kawałki.
Wówczas wrzucić ją do garnka z rozgrzanym masłem.
Trzymać na małym ogniu mieszając około 5 minut.
Po tym czasie dodać obrane ziemniaki i marchewkę, pokrojone na mniejsze kawałki.
Dodać jeszcze starty imbir i zalać całość bulionem.
Gotować na małym ogniu około 30 minut.
Po tym czasie zdjąć garnek z ognia i całość zmiksować na gładki krem.
Doprawić go do smaku kurkumą, solą oraz pieprzem.
Na sam koniec zaprawić zupę śmietaną.
Podgrzać, ale już nie gotować.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation