Kuchnia

michaś łasuch

Rolada kokosowa

Składniki:

300 g herbatników
2 łyżeczki kakao
120 g cukru
150 g cukru pudru
150 g masła
150 g wiórków kokosowych



Herbatniki zmielić w mikserze. Dodać kakao i rozpuszczony w niewielkiej ilości gorącej wody cukier (cukier wsypać do szklanki i uzupełnić wodą do połowy szklanki). Wodę z cukrem wlać do herbatników i dodać łyżkę masła. Całość wyrobić na jednolitą plastyczną masę i odstawić pod przykryciem. Resztę masła wymieszać dokładnie z cukrem pudrem i wiórkami. Czarną masę rozwałkować na papierze w cienki prostokąt. Położyć białą masę na czarnej i zwinąć. Całość zawinąć w papier i włożyć na przynajmniej dwie godziny do lodówki.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation