Kuchnia

Kulinarnie;)

Puszek wg siostry Anastazji
Składniki:
na masę migdałową
15 dag cukru
3 łyżki mleka
2 łyżki miodu
15 dag masła
30 dag płatków migdałowych
na masę śmietanową
0,5 l śmietany 30%
2 łyżki cukru
3 łyżeczki żelatyny
na masę śmietanową II
0,5 l śmietany 30%
3 łyżki cukru
3 łyżeczki żelatyny
kakao 1 czubata łyżka
dodatkowo
upieczony wcześniej biszkopt
1 puszka mleka skondensowanego gotowanego (użyłam gotowej masy kajmakowej)
okrągłe biszkopty

Wykonanie:
masa migdałowa
Wszystkie składniki przełożyć do garnka i podgrzewać do czasu aż wszystko ładnie się połączy.
bita śmietana
Śmietanę ubić z cukrem, pod koniec ubijania dodać letnią żelatynę rozpuszczoną w niewielkiej ilości ciepłej wody.
bita śmietana II
śmietanę ubić z cukrem, pod koniec ubijania dodać kakao, następnie żelatynę rozpuszczoną w niedużej ilości ciepłej wody.
przełożenie ciasta
biszkopt
mleko skondensowane (u mnie kajmak)
masa migdałowa
bita śmietana
biszkopty
bita śmietana II
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation