Kuchnia

Kulinarnie;)

SKŁADNIKI:
150 g gorzkiej czekolady
2 łyżki masła
3 łyżki kawy espresso
1 szklanka kremówki
3 duże jaja
1 łyżka cukru
Poza tym:
Jak kto lubi: maliny, bita śmietana, orzechy, czekolada.

WYKONANIE:
Masło rozpuścić w garnku dodać połamana czekoladę i ją rozpuścić. Do przestudzonej czekolady dodać żółtka energicznie wymieszać, dodać kawę i znowu wymieszać. Śmietanę ubić z cukrem. Dodać masę czekoladową i powoli wymieszać można mikserem na niskich obrotach. Na koniec dodać ubite na sztywno białka. Powstały mus powkładać do pucharków ozdobić i włożyć do lodówki ma co najmniej 3 godziny. Pianka w lodówce może być nawet jeden dzień.
Porcji wychodzi 5-8.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation