Kuchnia

Przepisy na ciasta i nie tylko

Hamburgery - przepis na domowe hamburgery -Przepisy - Dania główne - Kuchnia - Polki.pl

GWIAZDKA: URODA: MODA: KODY RABATOWE: ŻYCIE GWIAZD: ZDROWIE: DIETA: FITNESS: PRZEPISY : PORADY WIESZ JAK: FORUM MEDYCZNE POLECAMY
PRZEKĄSKIPRZETWORYSAŁATKIZUPYDANIA GŁÓWNEDESERYNAPOJEKUCHNIE ŚWIATAGWIAZDY GOTUJĄSŁOWNIK KULINARNYPORADYKSIĄŻKI KUCHARSKIEPRZEPISY GOTUJMY.PL
POLKI.PL PRZEPISY DANIA GŁÓWNE ARTYKUŁ
Pin It
Domowe hamburgery - przepis
DANIA Z WOŁOWINY HAMBURGERY KOTLET KUCHNIA AMERYKAŃSKA Dodatek mielonego kminku nie tylko nadaje hamburgerom lekko korzenny aromat i zapach, lecz także ułatwia ich strawienie
Domowe hamburgery - przepis fot. A. Rogalski
Przygotowanie ok. 35 min
Porcja ok. 480 kcal
Przepis na 4 porcje hamburgerów:
50 dag mielonego mięsa wołowego
cebula
2–3 łyżki tartej bułki
5 łyżek ziołowej oliwy
3 ząbki czosnku
mielony kminek
mielona papryka
sól
pieprz
Oraz:
4 bułki
4 plasterki żółtego sera
4 liście sałaty
4 talarki czerwonej cebuli
4 plastry pomidora
Hamburgery - przepis:
Mielone mięso wymieszaj z drobno posiekaną cebulą oraz tartą bułką.
Dopraw do smaku przeciśniętym przez praskę czosnkiem, kminkiem, papryką, solą i pieprzem.
Uformuj owalne spłaszczone hamburgery, posmaruj je z obu stron oliwą, ułóż na tackach do grillowania i piecz po 10 minut z każdej strony na rumiano nad żarzącymi się węglami.
Możesz też upiec je w piekarniku lub usmażyć.
Bułki przekrój, opiecz w piekarniku. Do środka każdej włóż po liściu sałaty.
Na sałacie ułóż hamburger i przykryj go plasterkami żółtego sera, a następnie cebuli i pomidora.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation