Kuchnia

ciasteczka

Kokosowe ciasteczka z suszona zurawina

Skladniki na ok. 20 sztuk:
200 g miekkiego masla
170 g cukru
1 jajko
180 g maki pszennej
szczypta soli
100 g wiorkow kokosowych
125 suszonej zurawiny

Piekarnik rozgrzac do temp. 175°C. Dwie duze blaszki wylozyc papierem do pieczenia.

Maslo ucierac z cukrem przez 5 min. na kremowa mase. Ciagle ucierajac dodac jajko a nastepnie make i szczpyte soli. Na koniec wmieszac wiorki kokosowe i suszona zurawine.

Za pomoca dwoch lyzek ulozyc na kazdej blasze 10 gorek z ciasta, lekko splaszczyc lyzka tak aby powstaly okragle ciasteczka (o srednicy 6-7 cm).

Piec kolejno w nagrzanym piekarniku przez 8-10 min. Wyjac z piekarnika, wystudzic.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation