Kuchnia

ciasta

TORT PAWŁOWA
Składniki
• 4 białka
• szklanka cukru pudru
• łyżka mąki ziemniaczanej
• szczypta proszku do pieczenia
• łyżeczka octu winnego
• łyżka bardzo zimnej wody
• 0,5 l śmietany kremówki 36%
• 1 Śmietan fix
• 3 łyżki cukru pudru
Etapy przygotowania
Białka ubić na pianę. Nie przerywając ubijania, dodać cukier puder wymieszany z mąką ziemniaczaną i proszkiem do pieczenia. Pod koniec masę wymieszać z łyżką lodowatej wody i octem
Na pergamin na blaszkę przełożyć masą z białek w kształcie koła. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do temp. 130° C. Po upływie 20–30 minut zmniejszyć temperaturę do 100° C i suszyć bezę 3–4 godziny, aż wierzch lekko stwardnieje.
Kremówkę ubić, dodać 1 śmietan fix i 3 łyżki cukru pudru. Truskawki i kiwi umyć, osuszyć i obrać. Bezę ułożyć na paterze, Wypełnić bitą śmietaną, truskawkami i kiwi..
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation