Kuchnia

do schrupania...

Naleśniki z kaszą gryczaną, białym serem i pieczarkami

Składniki

ciasto:
2 szklanki mąki
szczypta soli
3 jajka
1/2 szklanki wody
1 1/2 szklanki mleka
Nadzienie:
2 woreczki kaszy gryczanej
1/2 kg pieczarek
40 dag białego sera
sól, pieprz, vegeta, tymianek
2 duże cebule
masło do smażenia

Wszystkie składniki na ciasto miksujemy. Ciasto odstawiamy na 1/2 godziny do lodówki. Następnie smażymy naleśniki.

Pieczarki ścieramy na tarce, dusimy do miękkości. Cebule kroimy drobno, podsmażamy na maśle, posypujemy vegeta. Kaszę gotujemy na sypko.

W dużej misce łączymy kaszę, pieczarki, cebulkę, dodajemy pokruszony ser, duuuużo pieprzu , trochę tymianku i sól do smaku. Farszem smarujemy naleśniki, zwijamy je jak krokiety. Przed podaniem podsmażamy.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation