Moda damska

FIT

Brownie z fasoli
SKŁADNIKI:

- 280 g ugotowanej czerwonej fasoli (może być z puszki)

- 3 łyżki kakao naturalnego

- 2 łyżki oliwy

- 4 jajka

- 1 banan

- 3 łyżki miodu

- 1 łyżeczka sody (proszek do pieczeni zabija tiaminę – vit. B1)

- 2 łyżeczki cynamonu

- szczypt soli

- 50 g ulubionych orzechów

- 5 suszonych śliwek

- masło do nasmarowania tortownicy

PRZEPIS:

Ugotowaną fasolę (sposób gotowania na opakowaniu) połącz ze składnikami (oprócz czekolady, śliwek i orzechów) i zmiksuj n jednolita masę. Dodaj pokrojone na mniejsze kawałki orzechy, śliwki i czekoladę. Przełóż do nasmarowanej tłuszczem formy ( przepis na tortownicę o średnicy 15cm), piecz w temperaturze 180 stopni przez ok. 30 min. Po wyjęciu odstaw brownie do ostygnięcia. Udekoruj według uznania, owocami, kawałkami czekolady, posyp kakao. Niech wyobraźnia zadziała.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation