Moda damska

FIT

shining_star_9Kolejna GENIALNA propozycja obiadowa - panierowana cukinia! 💚 Przepis na 5 sztuk (1 porcję):
✅5 plastrów cukinii o szer. 1 cm
✅1 jajko
✅5 łyżek mąki kukurydzianej (lub jaglanej, ryżowej, gryczanej, z cieciorki)
✅5 łyżek mleka
✅suszona bazylia, słodka papryka
✅sól, pieprz
✅bób
✅camembert
Cukinię pokroić w plastry. Jajko wymieszać z mąką, mlekiem i przyprawami. W panierce obtoczyć plastry cukinii i smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron do brązowego koloru. W tym samym czasie na tłuszcz wrzucić bób i obsmażyć z obu stron. Kiedy będzie już gotowy ułożyć go na górze jeszcze smażących się plastrów cukinii, ułożyć na to po plastrze camemberta i zakryć patelnię pokrywką aż do monentu rozpuszczenia sera. Wyłożyć na papier ręcznikowy w celu odsączenia tłuszczu.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation