Moda damska

FIT

Fit batoniki marchewkowe – Trenerka Zdrowej Diety

Co potrzebujemy:

ok 400-500 g startej marchwi
ok 200 g płatków owsianych
ok 150 g migdałów
ok 150 g przesianej mąki
ok 100 g pestek słonecznika
ok 50 g rodzynek
ok 50 g żurawiny
ok 50 g sezamu
pl 200 ml płynnego miodu
4 całe jaja
200 ml oleju np. słonecznikowego


Migdały obieramy ze skórki – aby to zrobić bardzo szybko i prosto, wrzucamy na wrzątek i moczymy przez około poł godziny. Odcedzić. Obrane migdały prażymy na patelni. Następnie lekko siekamy. Prażymy sezam. Do miski wsypujemy mąkę, płatki owsiane, sezam, migdały, rodzynki i żurawinę. Wszystko wymieszać. Dodajemy startą na średnich oczkach marchew i ponownie mieszamy.
W drugiej misce mieszamy jajka, miód i olej. Łączymy zawartość ob misek i dobrze mieszamy. Blaszkę o wymiarach 20 x 30 cm wykładamy papierem do pieczenia. Wylewamy ciasto. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika na około 55-65 minut w temp. 160 C
Następnie ciasto wystudzić, wyjąć z blachy, zdjąć papier – kroimy na batony dowolnej wielkości.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation