Kuchnia

kuchnia

1 opakowanie ciasta francuskiego
1 brokuł – obgotować 3 minuty we wrzątku
½ szklanki śmietanki 18%
½ szklanki mleka
5 jajek
100 g startego parmezanu (lub innego sera żółtego)
sól, pieprz
Okrągłą formę do pieczenia wysmarować masłem i wyłożyć ciastem francuskim.
Brokuł podzielić na mniejsze cząstki. Różyczki brokuła przełożyć do gotującej osolonej wody. Gotować przez 3 minuty, następnie odcedzić i rozłożyć je na cieście.
Śmietankę, mleko oraz jajka dokładnie roztrzepać. Dodać sól i pieprz oraz starty parmezan, wymieszać. Powstały sos wylać na tratę.
Tartę przełożyć do rozgrzanego do 200oC piekarnika i piec przez około 35 minut .
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation