Kuchnia

BEZGLUTENOWE / BEZLAKTOZOWE

Carb backloading w najlepszej postaci, czyli gofry z mąki migdałowej z bekonem, truskawkami, granatem, jagodami, liśćmi mięty i - co najlepsze - słonym karmelem (bez cukru, laktozy etc.). Same gofry mają niewiele węglowodanów, więc przy rozsądnym doborze dodatków sprawdzą się również dla tych w ketozie, lub np. jako śniadanie.

Przepis na gofry (4 sztuki ze sporej gofrownicy)

150g mąki migdałowej
6 dużych jajek
płaska łyżka octu jabłkowego
6 płaskich łyżek oleju kokosowego
pół łyżeczki proszku do pieczenia
ew. łyżka erytrolu rozpuszczonego w malutkiej ilości wody

Wszystkie składniki po kolei wrzucamy do miski i dokładnie bledujemy. Bardzo mocno rozgrzaną gofrownicę smarujemy olejem kokosowym, gofry smażymy około 5 min.

Prawie wszystkie składniki potrzebne do zrobienia gofrów dostaniecie w najlepiej zaopatrzonym sklepie z suplementami i zdrową żywnością w Warszawie - Next-Level.pl ;) (nie, nic nie dostaję za reklamę, po prostu często pytacie gdzie dostać rzeczy o których piszę w jednym miejscu i przystępnej cenie).
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation