Kuchnia

Przepisy na ciasta i nie tylko

Tosty z kremem feta
Składniki
• 0,5 opakowania fety (około 135g)
• Pieprz kolorowy świeżo mielony
• Oliwa aromatyzowana pieprzem kolorowym
• 1 ząbek czosnku
• 1 duży pomidor
• 150 g sera żółtego
• 6 kromek chleba tostowego
Etapy przygotowania
Fetę rozkruszyć na talerz. Dodać 1 łyżkę oliwy (możemy dodać też kilka kulek pieprzu z tej oliwy, podkręcą smak), posypać obficie pieprzem. Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę i dodać do fety. Wszystko razem dokładnie wymieszać. Wstawić na noc do lodówki.
Rano wyciągnąć krem z fety. Pomidora umyć i pokroić go w plastry (około 6). Ser żółty zetrzeć na tarce.
Chleb tostowy posmarować kremem z fety, ułożyć na blasze wyścielonej papierem do pieczenia. Położyć plastry pomidora.
Serem żółtym posypać przygotowane kanapki. Piec ok. 5 minut w 200stopniach aż ser się rozpuści.
Gorące rozłożyć na talerze i posypać np. rzeżuchą
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation