Kuchnia

Obiad

Placuszki z cukinii i fety
Składniki:

3 średnie cukinie, starte na tarce o grubych oczkach
1 łyżeczka soli
3 duże jajka
1 szklanka startej na tarce fety
1 ząbek posiekanego czosnku
1 szalotka, posiekana
odrobina świeżej mięty lub oregano
3 łyżki mąki
sól, pieprz do smaku - sól może być zbędna w zależności od tego jak słona jest feta

Przygotowanie:

Cukinie wymieszać na durszlaku z solą, zostawić na godzinę. Dobrze odcisnąć, przełożyć do miski. Dodać resztę składników, wymieszać. Smażyć na oliwie (lub maśle) z obu stron na rumiano.

Bardzo ważne jest dokładne odciśnięcie cukinii, inaczej masa może być za rzadka i placuszki mogą się rozpadać podczas smażenia.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation