Kuchnia

kuchnia

Ciastka owsiane z cynamonem i bakaliami

Składniki na
ok. 40 szt:
1 szklanka miękkiego masła
1 szklanka cukru
2 jajka (temp. pokojowa)
1,5 szklanki mąki
1 łyżeczka sody
1 łyżeczka cynamonu
1/2 łyżeczki soli
3 szklanki płatków owsianych
1 szklanka rodzynek
1 szklanka wiórków kokosowych
1 szklanka posiekanych orzechów

Mąkę zmieszać z sodą ,cynamonem i solą.
Dodać płatki owsiane i bakalie.
Dokładnie wymieszać.
Masło utrzeć z cukrem na gładką masę.
Dodawać po jednym jajku.
Na końcu dodać po trochu mieszankę
z mąką i płatkami.
Dokładnie wymieszać.
Z ciasta lepić kulki orzecha włoskiego i układać
na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Ciastka piec w 180 stopniach
ok. 12-15 minut. Na złoty kolor.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation