Kuchnia

mięsa

Kurczak w keczupie

8 podwójnych udek
2 cebule
2 ząbki czosnku
10 łyżek ketchupu pikantnego
1 łyżka pieprzu ziołowego
1 łyżeczka pieprzu czarnego
1 łyżeczka papryki słodkiej
2 łyżki majeranku
1 łyżka bazylii
2 łyżki warzywka

Wykonanie

Udka kroję na dwie części , następnie do dużej miski przekładam mięso i dodaję wszystkie nasze przyprawy , ketchup oraz cebulkę w plasterkach , oraz posiekany czosnek , następnie bardzo dokładnie mieszam aż ketchup pokryję całe mięso , i odstawiam pod przykryciem do lodówki na 24 godziny .
Na następny dzień np sobotę, przed pieczeniem wyciągam nasze mięso i przekładam na blaszkę , wstawiam do rozgrzanego piekarnika na 160 stopni na 2 godzinki pod przykryciem .
Po tym czasie odkrywam nasze mięso , i podpiekam skórę z kurczaka około 20 minut , po tym czasie nasze mięso jest gotowe do podania , doskonale smakuję z pieczonymi ziemniakami .
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation