Kuchnia

kolacja

Marchewka po koreańsku

Składniki:

- 0,5 kg marchwi,

- 3 ząbki czosnku,

- pół łyżeczki soli,

- 1 łyżeczka cukru,

- 0,2 łyżeczki chili,

- 0,25 łyżeczki kolendry w proszku,

- 0,25 łyżeczki pieprzu czarnego,

- 2-3 łyżki octu,

- 5 łyżek oleju,

- 1 łyżeczka sosu sojowego.

Przepis

Świeżą marchew obieramy, dokładnie myjemy a następnie ścieramy na tarce na dużych oczkach. Najlepiej jeśli nasza marchew po starciu będzie przypominała cienki makaron, jednak do tego potrzebna jest specjalna tarka.

Do startej marchewki dodaj wszystkie przyprawy ( bez oleju) i dobrze mieszamy.

Na patelni rozgrzewamy olej a następnie wrzucamy całą mieszankę marchwi. Dokładnie mieszamy przez kilka minut.

Tak przygotowaną marchewkę pozostawiamy na kilka godzin, najlepiej na całą noc ( najlepiej przechowywać w słoiku w lodówce).
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation