Kuchnia

Ciasta, ciasteczka

kładniki: 150 g otrębów owsianych, 50 g jogurtu naturalnego, 2 jajka, łyżka miodu, 800 g obranych jabłek, sok z cytryny, 20 g rodzynek, laska wanilii, cynamon.
Przygotowanie: otręby, jogurt, jajka i miód wyrób w misce na jednolitą masę. Laskę wanilii rozetnij, nożem zbierz ziarenka i dodaj je do masy. Wymieszaj. Jabłka obierz i pokrój w półplasterki. Owoce skrop sokiem z cytryny, posyp cynamonem i odstaw. Rodzynki zalej wrzątkiem. Foremkę do tarty wysmaruj olejem kokosowym lub innym tłuszczem. Dno wylep ciastem. Na wierzchu ułóż jabłka i rodzynki. Szarlotkę piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez ok. 25 min.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation