Kuchnia

kuchnia

Biała kiełbasa pieczona w piwie
4 białe kiełbasy (ja użyłam parzonych)
• 1 duża cebula
• 2 ząbki czosnku
• 300 ml jasnego piwa
• 1 łyżeczka musztardy
• 1 łyżka miodu
• 1 łyżeczka majeranku
• 1 liść laurowy
• sól
W misce robimy zalewę: mieszamy piwo, miód, musztardę, całość doprawiamy solą, dokładamy liść laurowy i rozdrobniony czosnek . Kiełbasy nakłuwamy w paru miejscach i marynujemy godzinę w zalewie. Po tym czasie, na dno naczynia żaroodpornego wykładamy pokrojoną cebulę (można ją wcześniej krótko podsmażyć), na nią układamy kiełbasy i całość zalewamy marynatą. Pieczemy w 180 stopniach około 45 minut pod folią aluminiową. Ostatnie 15 minut pieczemy bez przykrycia, odwracając kiełbasę od czasu do czasu, żeby się przyrumieniła z obu stron.
Źródło: http://smaker.pl/przepis-biala-kielbasa-pieczona-w-piwie,116482,kardamonovy.html
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation