Kuchnia

Ciasto

Kinder country ciasto bez pieczenia
Składniki:
300 ml śmietanki 30%
250 g serka mascarpone
150 g petit beurre
2 mleczne czekolady
2 białe czekolady
płatki nestle Kangus ok. 120 g do masy + kilka garści do posypania na wierzch


Wykonanie:
W kąpieli wodnej roztopić białe czkolady, odłożyć aby odrobinę ostygły. W między czasie ubić 150 ml śmietanki, dodać do niej mascarpone i na wolnych obrotach mieszać, dodając przestudzoną białą czekoladę. Wsypać płatki i wymieszać łyżką.
Małą tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia, a nim herbatniki. Następnie wlać białą masę z płatkami Kangus.
Przygotować ciemną masę: ubić 100 ml śmietanki i dodać roztopione (w kąpieli wodnej) czekolady mleczne.
Na białej masie ułożyć herbatniki, na niej ciemną masę i posypać płatkami Kangus.
Schłodzić ciasto w lodówce, najlepiej przez noc.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation