Kuchnia

Ciasto

Proste ciasto z kawową kruszonką

2 szklanki mąki

1 szklanka cukru

125 g masła w temp. pokojowej

1/2 łyżeczki soli

1 szklanka prażonych orzechów włoskich

1 tabliczka czekolady

2 łyżeczki kawy

1 łyżeczka sody

1 szklanka maślanki

1 jajko

1/2 łyżeczki esencji waniliowej

1/2 łyżeczki esencji migdałowej (dałam amaretto)

Mąkę, cukier, sól i masło umieść w misce. Przy pomocy rąk lub miksera rozetrzyj masło ze składnikami sypkimi. Odbierz szklankę kruszonki, dodaj do niej posiekaną czekoladę, orzechy oraz kawę. Do pozostałej części dodaj resztę składników i utrzyj wszystko na gładką masę. Przelej ją do wysmarowanej masłem foremki, wierz posyp kruszonką. Piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 40 minut. Prawda, że proste? Smacznego!



Read more: http://gotujebolubi.blox.pl/html/1310721,262146,169.html?47#ixzz2W6EiiduH
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation