Kuchnia

zupy

Przepis na bulion warzywny (wywar warzywny)

Bulion warzywny (wywar z jarzyn)

włoszczyzna:
2 marchewki, pietruszka,
kawałek selera, por
cebula
2 ząbki czosnku
kilka liści lubczyku
2 listki laurowe
3 płaskie łyżeczki soli
3 litry wody

Warzywa obrać i pokroić na mniejsza kawałki.
Obraną z łupin cebulę opalić nad palnikiem - doda żółtego koloru.
Wszystkie warzywa wrzucić do garnka, dodać listki laurowe i sól.
Zalać zimną wodą i gotować aż zawrze.
Dodać dopiero teraz lubczyk.
Wtedy zmniejszyć moc palnika i gotować na małym ogniu pod przykryciem przez około 30 minut, aż warzywa będą miękkie.
Odcedzić przez sito z warzyw i przypraw.

- See more at: http://www.dusiowakuchnia.pl/2013/02/przepis-na-bulion-warzywny-wywarwarzywny.html#sthash.ACgzaxEO.dpuf
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation