Kuchnia

Śniadania

Czekoladowe naleśniki (bez tłuszczu i jaj)



Składniki na 10 naleśników:
Mąka graham (typ 1850) - 1,5 szklanki
Mąka kukurydziana - 5 łyżek
Mleko 1,5% (może być również napój roślinny w wersji wegańskiej) - 1,5 szklanki
Woda - 1,5 szklanki
Kakao - 2 łyżki
Olej rzepakowy - odrobina do posmarowania patelni
Nadzienie: konfitura z niską zawartością cukru (u mnie konfitura z dzikiej róży z internetowego sklepu zdrowyzakatek.pl - gorąco polecam!)


Sposób przygotowania:
Wszystkie składniki na ciasto mieszamy ze sobą.
Patelnię smarujemy ręcznikiem papierowym nasączonym odrobiną oleju rzepakowego (tylko przed pierwszym naleśnikiem).
Na mocno nagrzaną patelnię nalewamy porcję ciasta i smażymy z dwóch stron.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation