Kuchnia

Kuchnia

1 garść szpinaku
1 marchewki, startej
kilka plasterków szynki lub bekonu
1 &½ łyżki startego sera żółtego, np. cheddar
1 & ½ łyżki gęstej śmietany
1 jajko (mogą być 2)
sól i pieprz
pieczone pomidorki do podania
tosty ziołowe do podania
Rozgrzeh piekarnik do 175*C i umieść w środku pomidorki na papierze do pieczenia, niech sie zaczną piec. Zagotuj wodę w czajniku. W foremce do pieczenia lub misce, w której możesz piec, umieść podsmażony szpinak (na łyźeczce masła, zmniejszy on wówczas objętość), szynkę, ser, marchewkę. Rozdziel białko od żółtka, po czym białko zmieszaj zs śmaitaną. Wlej miks białka do miseczki i na wierzch ułóż żółtko. Posól i popieprz do smaku.

Umieść miskę w większej formie do pieczenia i wlej do niej gorącą wodę, tak mniej więcej do połowy miski. Umieść w piekarniku i piecz przez około 15-20 minut, aż białko się zetnie.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation