Kuchnia

Kuchnia

Filety z kurczaka pieczone w musztardzie i tartym serze | Kwestia Smaku


Składniki
4 porcje

600 g filetów z kurczaka
sól
1 łyżka mleka
2 łyżki musztardy miodowej
60 g tartego sera np. tartej mozzarelli (w kawałku) lub sera cheddar lub goudy
3 łyżki mąki pszennej (lub kukurydzianej)
2 łyżki posiekanego szczypiorku



Filety oczyścić z kostek i błonek. Rozbić na cieńsze filety w najgrubszych miejscach, tak aby uzyskać równej grubości filety ok. 1 cm. Duże filety przekroić na 2 mniejsze połówki.
Piekarnik nagrzać do 210 stopni C.
Mięso doprawić solą, następnie obtoczyć w mleku a później nasmarować musztardą. Na dużym płaskim talerzu wymieszać drobno starty ser z mąką i szczypiorkiem. Wkładać filety w mieszankę i obtoczyć z dwóch stron.
Filety odkładać na dużą blachę do pieczenia wyłożoną papierem do pieczenia. Wstawić do piekarnika i piec przez ok. 25 minut.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation