Kuchnia

Przepisy

Roladki z kurczaka w kokosowej panierce zapieczone z warzywami

Mięso:
4 piersi z kurczaka (z wykrojoną polędwiczką)
wiórki kokosowe
2 jajka
sól i pieprz do smaku
2 łyżeczki curry
2 łyżki słodkiej papryki
Mięso myjemy, osuszamy i doprawiamy z obu stron solą i pieprzem. Przy pomocy tłuczka delikatnie je rozklepujemy (uważając aby nie przerwać mięsa). Na wierzchu rozsypujemy curry i paprykę. Zawijamy roladki i w razie potrzeby nakłuwamy wykałaczką aby się nie rozkręciły. Panierujemy w rozmąconym jajku i wiórkach kokosowych. Lekko podsmażamy na patelni z niewielką ilością oleju.
Warzywa:
1 opakowanie fit mix warzywa na parę (kalafior, marchew, groszek cukrowy)
Na dno naczynia żaroodpornego wysypujemy warzywa. Na wierzch układamy roladki. Całość zapiekamy w 200 stopniach około 20 minut. Ważne aby mięso nie było w środku surowe.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation