Kuchnia

Napitki

Skarb Szeherezady

2 porcje
Czas przygotowania: 10 minut (+ około 30 minut pieczenia)
Poziom trudności : ŚREDNIE

Składniki:
purée z dyni - 0,5 szklanki
masło orzechowe - 1 łyżka
nasiona chia - 1 łyżka
mleko migdałowe - 1,5 szklanki
miód - łyżka
kurkuma - łyżeczka
cynamon - łyżeczka
mielony imbir - szczypta
gałka muszkatołowa - szczypta
ziele angielskie - 2 sztuki
goździki - 2 sztuki
orzechy nerkowca - 2 łyżeczki

Przygotowanie:
1. Dynię oczyść z nasion, pokrój w cząstki i piecz w nagrzanym do 200º C piekarniku, aż zmięknie.
2. Nasiona chia namocz w mleku.
3. Ostudzoną dynię obierz ze skórki, pokrój w kostkę.
4. Włóż do blendera wszystkie składniki i zmiksuj na gładką masę. Podawaj posypane zmielonymi orzechami.

onet.pl
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation