Kuchnia

ale pycha

Szybkie oponki z lukrem-pyszne i mieciutkie - 250 g margaryny
2 szkl.mąki
8 jajek
olej do smażenia
200g cukru pudru
i 20 ml soku z cytryny(może być pomarańcza)

PRZYGOTOWANIE:
do garnka wlać dwie szklanki wody i dodać margarynę,zagotować,zdjąć z ognia,następnie wsypać mąkę i dokładnie mieszać na jednolitą masę,odstawić do ostygnięcia,potem wbijać po jednym jajku ciągle miksując,następnie masę przełożyć do rękawa cukierniczego i wyciskać kółka na kawałki papieru do pieczenia


po kilka kółek na jednym kawałku papieru



olej w garnku rozgrzewamy mocno,i kładziemy nasze kółka papierem do góry,jak gniazdka odkleją się od papieru to papier zabieramy,


smażymy na złoty kolor z dwóch stron(kilka minut z każdej strony,zależy od temperatury oleju)


wyjmujemy na ręcznik papierowy ,żeby osączyć z nadmiaru tłuszczu,
mieszamy cukier puder z sokiem z cytryny lub pomarańczy i tak przygotowanym lukrem polewamy nasze oponki
gotowe!!!
smacznego......
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation