Kuchnia

kkk

Pieczone ziemniaki z niespodzianką

To pomysł, który można zinterpretować na wiele sposobów. W dodatku przygotowanie to bardziej zabawa, niż prawdziwe gotowanie. Sam patent jest bardzo prosty. Ziemniaki dokładnie myjemy, osuszamy i nacinamy co 3 mm. Następnie należy posmarować je olejem i posolić. No i dochodzimy do etapu, gdzie właściwie mamy pełną dowolność. Do moich ziemniaków trafiły cienkie piórka cebuli, szczypior, plasterki kwaśnych jabłek, owczy ser, krowi ser i boczek. Gotowe ziemniaki układamy na blasze, skrapiamy z wierzchu olejem i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 st.C na godzinę.

pieczone ziemniaki_4

Czas pieczenia zależy od wielkości i gatunku ziemniaków, jeśli są duże, godzina może nie wystarczyć. Podawać od razu. Smacznego.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation