Kuchnia

Eat fit

Dietetyczne leczo z indyka i selera naciowego.

Przepis na 4 porcje.
Składniki :
50 dkg mięsa z indyka (ja użyłam piersi)
Pęczek selera naciowego
1 czerwona papryka
1 cebula
40 dkg pieczarek
1 puszka pomidorów
Łyżka oliwy
Sól, pieprz, oregano

Przygotowanie:
Cebulę kroimy w piórka, paprykę w kostkę, a pieczarki z plasterki i podsmażamy na rozgrzanej oliwie, aż cebula się nie zeszkli. W międzyczasie indyka i seler kroimy na drobne części i dorzucamy do reszty warzyw. Jak indyk się zarumieni to całość zalewamy puszką pomidorów i 2 szklankami wody. Gotujemy na małym ogniu przez około 1 godzinę. Można podawać z pieczywem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation