Kuchnia

Eat fit

Makaron z bobem i kozim serem.

Potrzebujesz:
2 szklanki bobu
200 g koziego sera
500 g makaronu pełnoziarnistego
4 ząbki czosnku, drobno posiekanego
1 szalotka, drobno posiekana
5 łyżek oleju z oliwek
sól i świeżo mielony czarny pieprz
natka pietruszki do posypania

Przygotowanie:
Makaron ugotować w osolonej wodzie.
Bób ugotować al dente w osolonej wodzie, trwa to około 5 minut. Odcedzić, przelać zimną wodą i obrać z łupinek.
Na głębokiej patelni rozgrzać oliwę, zeszklić czosnek i szalotkę. Dodać bób i dusić przez 5 minut. Doprawić solą i dużą ilością pieprzu. Wsypać ugotowany makaron i wymieszać. Ewentualnie dodać trochę oliwy, kiedy danie wydaje się za suche.
Ułożyć na talerzach, rozkruszyć ser i posypać natką pietruszki. Podawać od razu na gorąco.

Smacznego!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation