Kuchnia

dania z drobiu

- 4 filety z piersi kurczaka
- 25 dag szpinaku
- 10 dag fety
- szklanka gotowego sosu pomidorowego
- 3 łyżki jogurtu
- 2 ząbki czosnku
- sok z cytryny
- 3 łyżki oleju
- sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Filety umyć, rozbić tak, by powstały cienkie płaty. Skropić sokiem z cytryny, posypać solą. Odstawić do lodówki.

Szpinak umyć, przebrać, oderwać łodyżki, sparzyć. Odcedzić na sicie, grubo posiekać.

Fetę rozetrzeć z jogurtem. Dodać szpinak. Doprawić do smaku roztartym ząbkiem czosnku oraz pieprzem.

Każdy płat mięsa posmarować nadzieniem, zrolować, obwiązać nicią bawełnianą. Drugi ząbek czosnku obrać, pokroić w plasterki. Dodać do sosu pomidorowego.

Rozgrzać olej na patelni. Roladki zrumienić. Zalać sosem, dusić ok. 15 minut. Wyjąć, zdjąć nici, pokroić, polać gorącym sosem pomidorowym
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation