Kuchnia

dania z drobiu

Grillowane filety z kurczaka z kuskusem
Składniki:
- szklanka kuskusu
- 2 filety z piersi kurczaka
- mały bakłażan
- młoda cukinia
- 2 kolorowe papryki
- 2 cebule
- kieliszek białego wina
- 7 łyżek oliwy
- 2 łyżki sosu sojowego
- 3 ząbki czosnku
- sok z cytryny
- kostka bulionu z oliwą i ziołami
- zioła prowansalskie, sól


Sposób przygotowania:

Oliwę wymieszać z winem, sosem sojowym i sokiem z cytryny. Doprawić roztartym czosnkiem i ziołami. Mięso pokroić w plastry, włożyć do marynaty.

Bakłażan umyć, pokroić w plastry, posypać solą, odstawić na 10 minut, opłukać. Cukinię i obrane cebule również pokroić w plastry, a oczyszczone papryki na kawałki. Warzywa dodać do marynaty.

Ułożyć mięso na grillu. Opiekać 15 minut. Dodać warzywa, grillować razem jeszcze 10 minut.

Kuskus zalać 2 szklankami wrzątku z rozpuszczoną kostką bulionową, odstawić na 7 minut. Lekko wymieszać, obłożyć grillowanymi warzywami i mięsem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation