Kuchnia

Przepisy

Sałatka z bobem, sosem awokado i jajkami

100 g kolorowej sałaty, u mnie szpinak i rzymska sałata
garść koktajlowych pomidorów
200 g ugotowanego bobu
2 dymki
2 jajka

Sos z awokado:
1 awokado
200 ml jogurtu
2 łyżki natki pietruszki
sól i pieprz do smaku
1 łyżka soku z cytryny

Podziel sałatę na kawałki. Ułóż na półmisku. Dodaj pokrojone na pół pomidory, pokrojoną w piórka dymkę i pozbawiony łupin bób. Ugotuj jajka na twardo, obierz i pokrój na ćwiartki. Dodaj do sałatki. Wrzuć pokrojone awokado do blendera. Dodaj pokrojoną pietruszkę, jogurt, sok z cytryny. Dopraw solą i zmiksuj na gładki sos. Polej sałatkę sosem przed podaniem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation