Dziecko

Małe stópki...wielkie serca...

Kokosanka z wiśniami

Składniki:
8 jajek
1 szklanka mąki
2 paczuszki cukru waniliowego
5 łyżek cukru
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 kostka tłuszczu
300g wiórek kokosowych
1 szklanka drylowanych wiśni
1 szklanka cukru do białek

Oddzielamy żółtka od białek. Żółtka ucieramy z margaryną, następnie dodajemy mąkę, cukier, cukier waniliowy i proszek do pieczenia. Wykładamy ciasto na blachę, na to wrzucamy wiśnie (odsączone od soku).
Ubijamy pianę z pozostałych białek, wraz z cukrem (1 szklanka). Do ubitych z cukrem białek wrzucamy wiórki kokosowe i mieszamy. Wykładamy masę białkową na ciasto pokryte wiśniami.
Piec około godzinę w 175 stopniach.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation