Kuchnia

coś na ząb

Ryż z klopsikami
30 minut 4 osób łatwe



mięso mielone wieprzowo-wołowe - 500 gramów
kapusta pekińska - 0.5 sztuki
Fix Kotlety mielone Knorr - 1 opakowanie
marchewka - 1 sztuka
ryż długoziarnisty - 300 gramów
oliwa z oliwek - 2 łyżki
cebula - 1 sztuka
sos sweet chilli - 125 mililitrów
czosnek ząbki - 2 sztuki



1. Ugotuj ryż zgodnie z zaleceniami na opakowaniu.
2. Mięso mielone wymieszaj z zawartością opakowania Fix Knorr i 50 ml wody oraz drobno posiekaną cebulą i czosnkiem.
3. Na rozgrzanej patelni z oliwą z oliwek smaż małe klopsiki z oby stron na umiano.
4. Na drugiej patelni z rozgrzanym olejem duś pod przykryciem marchew pokrojoną w cienkie paseczki, aż będzie miękka.
5. Do marchewki dodaj ryż, oraz poszatkowaną kapustę. Dokładnie wymieszaj. Ryż podawaj z klopsikami na boku, polanymi sosem sweet chilli.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation