Kuchnia

Przepisy na ciasta i nie tylko

DŻEM POMIDOROWO-BRZOSKWINIOWY
Składniki:

2kg pomidorów
1 kg brzoskwiń
2 cytryny
3 szklanki brązowego cukru
1,5 łyżeczki cynamonu

Przygotowanie:

Pomidory i brzoskwinie zanurzamy w gorącej wodzie na chwilę, aby pozbyć się skórek. Kroimy w kostkę. Całość przenosimy do dużego garnka i dodajemy sok z dwóch cytryn.

Stawiamy na ogniu i doprowadzamy do wrzenia. Gotujemy około 30 minut regularnie mieszając aż 1/3 soku wyparuje. Zbieramy pianę.

Dodajemy cukier i cynamon i ponownie doprowadzamy do wrzenia, gotując wszystko około 1 godzinę.

Jeszcze gorący dżem przekładamy do słoików.

Smacznego!
http://cookmagazine.pl/dzem-pomidorowo-brzoskwiniowy/
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation