Kuchnia

ciasta

Orzeźwiający sernik na zimno z serków homogenizowanych

Składniki:
2 galaretki truskawkowe
1 galaretka brzoskwiniowa
2 serki homogenizowane waniliowe (każdy po 150g)
4 połówki brzoskwiń z puszki
300g truskawek
300g biszkoptów podłużnych

Sposób przygotowania:
Galaretkę truskawkową rozpuścić w 1 ½ szklance gorącej wody. Ostudzić.
Truskawki oczyścić, umyć i obciąć szypułki. 200g truskawek pokroić w drobną kostkę.
Tortownicę o średnicy 26cm wyłożyć biszkoptami.
Ostudzoną galaretkę wymieszać z jednym serkiem. Gdy zacznie tężeć dodać truskawki i wylać na biszkopty. Wstawić do lodówki.
Galaretkę brzoskwiniową rozpuścić w 1 ½ szklance gorącej wody. Ostudzić.
Gdy galaretka z serkiem zastygnie, wyłożyć kolejną warstwę biszkoptów.
Brzoskwinie pokroić w drobną kostkę.
Ostudzoną galaretkę wymieszać z drugim serkiem. Gdy zacznie tężeć dodać brzoskwinie i wylać na biszkopty. Wstawić do lodówki.
Gdy galaretka z serkiem zastygnie, udekorować górę sernika pozostałymi truskawkami.
Galaretkę truskawkową rozpuścić w 2 szklankach gorącej wody. Ostudzić. Gdy zacznie tężeć wylać na truskawki.

SMACZNEGO!

źródło: domowe-wypieki.pl
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation