Kuchnia

deserki

Amku-Amku: Deser mascarpone

SKŁADNIKI:
- 200 g serka mascarpone
- pół małego kubeczka śmietany kremówki
- okrągłe biszkopty
- filiżanka espresso
- świeżo zmielona kawa do posypania na wierzchu

PRZYGOTOWANIE:
1. Śmietanę lekko ubić (jak się nie uda na sztywno to nic nie szkodzi:)
2. Dodać serek i nadal miksować, aż powstanie jednolita, puszysta masa
3. W pucharku ułożyć warstwę z biszkoptów, przy pomocy łyżeczki namoczyć je mocną kawą, nałożyć warstwę kremu mascarpone, na to układamy kolejną warstwę biszkoptów, nasączamy kawą i kładziemy warstwę serka i tak, aż do wyczerpania kremu, tudzież pojemności pucharka, wierzchołek posypujemy świeżo zmieloną kawą:)
4. Powyższe składniki starczyły mi na 2 pucharki, których jednak nie sposób zjeść przy jednym podejściu:)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation