Kuchnia

deserki

CHOCOLATE CRUMB: DESER Z MASCARPONE I SWIEZYMI OWOCAMI
Składniki (na 4 duże porcje):

250 g serka mascarpone
250 ml śmietany 30% lub 36%
150g borówek amerykańskich
300 g malin
2 łyżki cukru pudru
pół opakowania herbatników (ok. 70g)
4 łyżki ekstraktu z wanilii

* * *

Śmietanę miksujemy z serkiem mascarpone.
Maliny wrzucamy do blendera i miksujemy z cukrem pudrem
(chyba że maliny są bardzo słodkie, wówczas można zrezygnować z cukru pudru).
Herbatniki kruszymy.

Do salaterek wykładamy pokruszone herbatniki i skrapiamy 1/2 łyżki ekstraktu waniliowego.
Następnie wykładamy śmietankową masę.
Polewamy ją przygotowanym musem malinowym.
Ponownie dodajemy herbatniki i 1/2 łyżki ekstraktu.
Wykładamy masę, którą na koniec polewamy musem malinowym.
Deser dekorujemy borówkami i schładzamy w lodówce przez ok. godzinę.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation