Kuchnia

KUCHNIA

Razowe ciasto z owocami

3 jaja (temp. pokojowa)
ok 1/2 szklanki mąki pszennej razowej (jeśli ciasto będzie zbyt rzadkie trzeba będzie trochę dosypać)
1/2 szklanki cukru
3 łyżki mleka
cukier waniliowy
1 łyżeczka proszku do pieczenia
truskawki i jagody do ułożenia na cieście
cukier puder do posypania
szczypta cynamonu
szczypta kardamonu

Truskawki umyć i pokroić w plasterki. Zasypać odrobiną cukru pudru.
Cukier zmiksować z jajkami na gładką masę.
Dodać mąkę i dalej miksować. Dodać mleko.
Jeśli ciasto jest za rzadkie dodać jeszcze odrobinę mąki.

Blachę wysmarować masłem i wylać na nią ciasto.
Ułożyć truskawki i część jagód.
Wstawić do piekarnika 180 stopni na około pół godziny.
W międzyczasie, gdy ciasto lekko się zetnie (po ok 10 minutach) posypać resztą jagód.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation