Kuchnia

przetwory

Uwielbiam gotować: Sałatka w słoiku
Kolejność układania składników sałatki z sosem:

Na dno słoika umieszczamy sos (dressing) np. winegret bez czosnku lub swój ulubiony sos
Następnie układamy najcięższe, najbardziej mokre/soczyste składniki: pomidory (najlepiej małe koktajlowe pomidorki przekrojone na połówki, ale mogą być też duże pomidory pokrojne na cząstki lub w kostkę), odsączona kukurydza/groszek/fasola/tuńczyk/oliwki/suszone pomidory/kapary, konserwowa papryka/ogórek
Po czym wykładamy lżejsze składniki, bardziej suche: cebulę, ogórki, rzodkiewki, ugotowany ryż/kasza/makaron, papryka, marchewka
Na wierzchu układamy najlżejsze składniki: zioła, liście sałaty, szpinaku, kiełki
Przed podaniem należy wyłożyć zawartość słoika do miski, wymieszać i gotowe.

Kolejność układania składników sałatki bez sosu:

Sos (dressing) umieszczamy w osobnym małym słoiczku (np. po koncentracie pomidorowym), a w słoiku układamy tylko warzywa według zachowania powyższej kolejności
Przed podaniem należy wyłożyć zawartość słoika do miski, wlać sos z małego słoiczka, wymieszać i gotowe.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation