Design

Design

Ciasto malinowe bez pieczenia, które pokochasz [prosty przepis]

Ciasto malinowe bez pieczenia
Składniki:
- 25 dag malin,
- 40 dag twarogu,
- 2 łyżki konfitury z malin,
- 8 dag migdałów bez skórki,
- 22 dag cukru,
- 15 dag masła,
- 10 dag biszkoptów,
- 3 łyżeczki żelatyny,
- 25 dag śmietany kremówki,
- 1 łyżka cukru pudru,
- olej

Sposób przygotowania:
Na mocno rozgrzaną patelnię wsyp migdały i cukier. Podgrzewaj, aż cukier się rozpuści i połączy z migdałami. Duży kawałek pergaminu posmaruj cienko olejem, rozłóż na nim masę karmelowo-migdałową. W rondelku roztop masło, kiedy przestygnie dodaj do niego pokruszone biszkopty. Masą wyłóż formę do tarty (spód i brzegi). Wstaw do lodówki na 30 minut. Zimna śmietanę ubij na sztywno. Twaróg zmiel dwukrotnie (albo kup już gotową masę serową). Utrzyj go z cukrem. Dodaj śmietanę. Żelatynę rozpuść w kilku łyżkach zimnej wody. Kiedy powiększy swoją objętość, podgrzej ją na małym ogniu. Stale mieszając. Powoli przelej ją do masy twarogowo-śmietanowej. Konfiturę podgrzej, by stała się bardziej płynna. Zastygnięty karmel migdałowy posiekaj. Masę na ciasto z malinami rozsmaruj na biszkoptach. Polej konfiturą i posyp migdałami.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation